ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)/Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Σικυωνίων, δέχτηκε έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων για υλοποίηση των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων τη χρονική περίοδο  Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2022. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς που δήλωσαν συμμετοχή, και παρόλο την ελλιπή στελέχωση της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Σικυωνίων, ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις.

Οι σχολικές ομάδες που θα υποδεχτούμε το διάστημα Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2022 αναφέρονται ανά ημερομηνία υλοποίησης στο αρχείο «Συμμετοχή Σχολικών Μονάδων σε μονοήμερα προγράμματα του Κ.Π.Ε. /Κ.Ε.ΠΕ.Α. Σικυωνίων περιόδου  Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2022» (βλ. συνημμένα).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιούνται με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται από τη νομοθεσία (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, αντισηπτικών κλπ). Για την υλοποίησή τους το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Σικυωνίων θα συνεργαστεί με τις διευθύνσεις και τους/τις εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων σχολικών ομάδων και θα έχει την ευθύνη για την υλοποίησή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης. Κατά συνέπεια, το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Σικυωνίων, λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή ευθύνης του, δύναται να επιλέγει τον κατάλληλο τρόπο υλοποίησης των προγραμμάτων του, είτε με τη φυσική παρουσία μαθητών/τριών/εκπαιδευτικών είτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στο πλαίσιο της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Κ.Ε.ΠΕ.Α. για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - B' Κύκλος», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λόγω της μη ύπαρξης ακόμα νέου Τεχνικού Δελτίου των Κ.Ε.ΠΕ.Α. για κάλυψη δαπανών, οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν προς το παρόν χωρίς δαπάνες από το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Σικυωνίων. Τα έξοδα συμμετοχής των σχολικών ομάδων (μετακίνηση, κολατσιό) βαρύνουν εξ ολοκλήρου τους συμμετέχοντες. 

 

Συνημμένα:

«Συμμετοχή Σχολικών Μονάδων σε μονοήμερα προγράμματα του Κ.Π.Ε. /Κ.Ε.ΠΕ.Α. Σικυωνίων περιόδου  Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2022»

«Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς - έγγραφα που χρειάζονται για την υλοποίηση των προγραμμάτων»

«Υποδείγματα_1_2 καταστάσεων  μαθητών –εκπκων»